donderdag 11 november 2010

Dag 14 en 15 : niks doen – en …. terug naar huis

Vandaag is onze laatste volle dag, we hebben besloten om een dag helemaal niks te doen. We beginnen de dag met een bakkie koffie, en lezen de leuke reacties op het blog. Dan maken we de pooldeck gezellig, zetten de ligbedden dicht bij elkaar, we zijn immers een stelletje. Meneer eekhoorn is ook druk bezig met van alles en nog wat. Ik kan er geen structuur in herkennen, maar hij klimt de boom in en uit, over het gras. Terug de boom in, een leuk tafereel om te zien.

Wanneer het wat warmer is geworden zien we hem niet meer terug, wij vinden het heerlijk. Het pooldeck is lekker prive, hier kunnen we de dag wel doorbrengen..
Het klinkt wat saai, maar we vullen de dag met de hottub, en het zwembad, dan weer het ligbed. Soms wat muziek via de MP3 speler, en wat is het vandaag een lekker weertje geworden. Tegen een uur of 17:00 houden we het voor gezien, we gaan lekker douchen. Wanneer we  helemaal aangejurkt zijn, vragen we Tomtom ons naar Texas The Brazil te brengen, zoals zo vaak merken we dat de Tomtom een sloot aan ervaring heeft opgedaan in Florida want.. hij brengt ons er feilloos heen.

Wanneer we voor de deur staan kun je kiezen uit valet parking voor 5 dollar of je kunt zelf een plek uitzoeken. Ik zie allemaal lege plekken dus dat parkeren kan ik zelf wel. We vragen een tafel voor twee, en we waren al bekend want we vieren hier onze 21 jarige jubileum.  We zijn al langer samen, maar dat telt nergens geloof ik.

Eénmaal binnen wordt ons uitgelegd wat, en vooral hoe er  besteld wordt..
Het systeem hier is fenomenaal, je mag/kan beginnen met een salade ronde.
Je loopt dan langs een salade buffet met van suchi, salades, tot soep.
We nemen allebei een lichte greep van een aantal plateau’s, een half bordje volstaat.. Wanneer de salade op is, worden de bordjes weggehaald, en krijgen we schone borden, en niet onbelangrijk  … een rond schijfje,  waarvan de ene kant rood is, en de andere kant groen. Wanneer je trek hebt in een lekker stukje vlees, draai je de groene kant naar boven.

Er lopen een flink aantal mannen met spiezen met heerlijke stukken vlees rond, wanneer je de groene schijf boven ligt, dan komen ze aan je tafel.. En je mag ook nee zeggen als de spies je niet trekt, dan kies je gewoon de volgende spies, het eten is hier geweldig. Het vlees is zeer goed van zichzelf en met gekruide stukken en soms pittig vlees is het wel een aanrader.  Draai je kaartje om naar rood, want ze blijven komen. Wanneer we lekker gegeten hebben nemen we nog één toetje voor ons beiden.  En zo hadden we een top avond, het tempo bepaal jezelf, wij namen de tijd tussen  de vlees rondes.

En kwamen een kleine 2 uur later weer naar buiten, dit is voor veel Amerikaanse eetgelegenheden toch vrij lang. Maar de moeite meer dan waard ….

Wanneer we naar huis toe rijden jumpen we nog in de Wal Mart, halen nog  Excedrin Migraine tabletten voor Mandy, deze helpen haar zo goed. Dan gaan we terug, en in de villa lezen we nog wat en gaan niet veel later naar bed.

De nacht is weer voorbij gevlogen net als de hele vakantie, we zitten om zeven uur aan de koffie, de leuke reacties komen als welkome pleister op de wonden..
Het voelt een beetje als afscheid nemen hier, we hebben een lekkere vakantie gehad.. zo,n  1500 miles gereden,,en veel gezien en gedaan.. Toch willen we nog niet naar huis..

Dan gaan we de koffers inpakken waarbij ik Mandy meer in de weg loop als help, heb ik het idee. Wanneer we het huis nog één keer doorlopen of we alles hebben ingepakt, nemen we op het pooldeck een laatste bakkie fruit van de Publix.. Och wat is het lekker weer geworden, het is tegen tienen maar het is al prachtig.. Een slechte dag om naar huis te gaan ;-) 

CIMG2612

We gaan tegen 11 uur richting MCO, en het is rustig bij Alamo..

Mandy neemt een foto, ik kijk als een oorwurm, maar de koffers moeten er echt uit, we lopen naar de overkant..naar de United Airline balie. Ik had al via internet ingechecked en de tickets al uitgeprint, we geven de koffers af.. en de terugreis is begonnen.

We hebben een tussenstop op Washington, en moeten over een uur boarden.
Dus besluiten we hier wat te eten ipv chicken or Pasta tijdens de oversteek.
We zoeken de Wendy’s bij C14, we moeten boarden bij D5 dus dat is 10 minuten… Wanneer we ons eten op hebben, staat Roberto ineens voor ons neus, we raken snel in gesprek, even later haalt hij Wendy op, voordat ze denkt dat hij de weg niet meer weet. Hij ging immers alleen even drinken halen.

Gelukkig hadden we een klein halfuurtje om van gedachten te wisselen. Hoe is het mogelijk zo’n ontmoeting tussen die honderden mensen op zo’n vliegveld..
Het is erg gezellig, echter na een halfuur moeten we echt onze vlucht gaan halen…. We nemen afscheid, en Roberto en Wendy.. zijn over twee uurtjes in Orlando. Wat een heerlijk vooruitzicht, we wensen ze een meer dan waanzinnige trip toe  …dan we gaan boarden, de plekken 21 H en 21 J zijn reuze ruim. 
IMG_0065IMG_0077
De terugreis gaat voorspoedig, en tegen 7:00 landen we al op Schiphol en het is nog donker, het is wel helder zo te zien aan de lichtjes. 
Tegen 7:45 staan we met koffers bij de Taxi, die al klaarstond..

Zo rond 8:15 uur zijn we thuis, en zien we gelukkig Jasper nog net voordat hij naar school gaat. We spreken honderd uit, hoe is het met hem gegaan etc.. Nou hij heeft ons soms gemist, maar het ging heel erg goed… kwart voor negen moet hij echt weg. We gaan wandelen in het Twiske met Diesel… zijn wij er even uit, en blijven we wakker.. CIMG2624

Diesel is ook erg blij dat we thuis zijn, wij hebben hem ook gemist, we gaan niet te lang  wandelen want het regent, en het voelt ook echt guur koud aan. We moeten weer even wennen om met een shawl om naar buiten te gaan.

We halen daarna boodschappen bij Albert Heijn.. het ‘gewone’ leven is weer begonnen. Maar we zijn ook weer blij…. compleet te zijn ..

Over Villa Kristall:

De Villa – de inrichting is eenvoudig, maar alles wat je nodig hebt is aanwezig.
Van grote badhanddoeken tot koelbox.  
Wel mag er wat ons betreft een gezellig kleurtje tegen de wanden. Maar we kunnen hier ook goed in vertoeven hoor ;-)
Het Pool deck heeft alles wat wij in een vakantie willen, hier hebben we de meeste uren doorgebracht , erg genoten van de Hottub, maar ook van de grote privacy aan de achterzijde.

Jasper wil niet meer mee, dus hebben we besloten om weer in het najaar op vakantie te gaan. We hebben de vakantie Richting Orlando alweer geboekt, van 26 Sept t/m 25 Okt 2011. Tijdens deze vakantie zullen we weer in Villa kristall te vinden zijn,  de Villa , de ligging, en de privacy zijn uitstekend.

We gaan ook nog een weekje naar de Ardennen, iets wat we al langer wilden.
Lekker wandelen met Diesel, hier kijken we ook echt naar uit. We hebben in de Ardennen…. na lang zoeken ook weer een leuk huisje gevonden .Hier zitten we lekker van 23  t/m 30 Mei.

Ik hou van een beetje plannen ;-)
Iedereen bedankt voor de ontzettend leuke reacties op het blog..
Het maakt het bloggen een stuk leuker..  !!

Voor de liefhebbers een fotoverhaal van alles wat we gezien, en gedaan hebben.
Dit is een samenvatting..van de afgelopen twee weken foto’s nemen.


Rick en Mandy

42 opmerkingen:

 1. Wat een super vakantie hebben jullie gehad. Leuk dat jullie de vakantie afgesloten hebben bij Texas de Brazil en ervan genoten hebben.
  Hartelijk bedankt voor het meelezen, ik vond het heel leuk om jullie te volgen. Lekker dat de volgende vakantie al weer in de planning staat.
  Sterkte met de jetlag en het koude weer,
  groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Rick en Mandy, wat is het snel gegaan. Voor ons zeker maar voor jullie toch ook? Wij hebben weer enorm genoten van jullie relaxte vakantie en heerlijk te lezen dat het een mooie villa is. Wat leuk dat jullie Roberto en Wendy nog hebben getroffen op de luchthaven (dit hadden we ook al op hun blog gelezen). Wie weet treffen wij 'mokummers' elkaar misschien ook nog eens in het Twiske of op het winkelcentrum 'Boven 't IJ'. Veel plezier straks in de Ardennen met Diesel en natuurlijk tot volgend jaar. Dank voor jullie leuke blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook weer fijn om lekker thuis te zijn, toch? We hebben dagelijk genoten van jullie avonturen in de natuur en de hottub. Moeten nu kennelijk weer tot de herfst van volgend jaar wachten, maar kijken er nu al naar uit!

  Dank voor de dagelijkse dosis Sunshine!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hebben jullie genoten en wij genoten mee met de leuke verslagen en de schitterend foto's
  Daarbij was het voor ons leuke voorpret.
  Veel sterkt met de kou hier in Nederland.

  groetjes SasEs ( Afrim, Natasja en Ryan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Rick en Mandy
  Welkom thuis, dank voor jullie geweldig leuke reisblog, het was weer super om jullie belevenissen mee te mogen lezen. Ik vind het echt jammer dat we tot september 2011 moeten wachten voordat we weer een reisblog van jullie kunnen lezen.
  grtjes Mineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Rick en Mandy,
  bedankt voor het leuke blog, mooie foto's en goede tips. Ik heb ervan genoten. Jammer dat we bijna een jaar moeten wachten op jullie volgende Florida reis, kunnen jullie dat zelf wel zo lang uithouden? Nogmaals bedankt, welkom thuis (wat een leuke hond is Diesel) in deze storm en sterkte met de jetlag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie hebben er toch alweer een heel mooie vakantie opzitten !! met veel foto's en een ton herinneringen. Nogmaals, zeer leuk dat we jullie tegen gekomen zijn. Het was een heel aangename ontmoeting. Het enige spijtige is dat we vergeten zijn om dat moment op foto vast te leggen :) volgende keer beter ??

  veel plezier met het plannen van de volgende reis ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor het meedelen in jullie vakantiepret, het was erg leuk jullie via het blog te volgen.
  Nu, weer heerlijk thuis.
  en lekker nagenieten van de mooie dagen in Florida

  groet, Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 9. welkom thuis...en natuurlijk het achterlaten van Florida, js, ff snik....maar..wiedersehen macht freude zegt de duitser..dus die geloven we dan ook he...Jasper en dieseltje zullen het ook weer heerlijk vinden jullie te zien..ik ga graag weg en kom ook net zo lief weer thuis....dat proef ik bij jullie ook....
  lieverds tot gauw en kom ff op je gemakje bij..
  jacky

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het zit er weer op. Maar jullie kunnen(weer :-) terug kijken op een super vakantie.
  Aan al het goede komt een eind. Bedankt voor het meelezen. Kunnen we al aanmelden voor het volgende blog :-))

  groetjes Arianne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Welkom thuis .
  Zal even wennen zijn met het weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Rick en Mandy,

  Welkom thuis! Het is hier echt herft nu, storm en regen! Zal we ff wennen zijn. Bedankt voor alle mooie verhalen. Jullie hebben wederom een heerlijke vakantie om op terug te kijken.Ik heb weer genoten met het meelezen ervan. Was ook erg benieuwt naar Mickey's Very Mery Christmas Party omdat we hier volgend jaar ook naar toe wilen en jullie hebben ons heel enthousiast gemaakt met de foto's en verslag!

  Tot het volgende Blog,
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Stiekempkjes alles even meegelezen.
  Storm & Thunder in NL, maar jullie hebben een fantastische relaxvakantie achter de rug.

  En nu weer wennen aan de kou.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi lieverds,volgens ons jullie 25ste jubileum ruim gezien,dergelijke zaken vergeet je niet en als moeder zit je er natuurlijk bovenop"maar wat zijn we blij met onzezoon en het mooie cadeau Jasper,hoe is het mogelijk vier kleinzoon's en alle vier prachtig een mooi geschenk.
  Zo ook deze prachtige vakantie van jullie een geschenk was,we hebben genoten van alle foto's en het geweldige verhaal bij elk blog;al ben ik wel blij dat het gevecht s'morgens weer voorbij is de race om de computer was benenbrekend en ben dan ook erg blij dat jullie weer thuis zijn.
  En nu weer vooruit blikken naar mei,lekker naar de ardennen,moet ik vast m;n wandelschoenen poetsen????
  We vinden het heerlijk dat jullie zo genieten en door al die foto's zien wij ook nog eens wat van de wereld,want van heel veel dieren en parken wisten wij geen eens het bestaan.
  Nou lieverds dit was dan even ons laatste blog en nogmaals bedankt voor al die fijne momenten.
  Papa en Mama

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het zit er weer op, en wat een stormachtig welkom hebben jullie gekregen!

  Jullie hebben weer een heerlijke vakantie achter de kiezen en de plannen voor volgend jaar staan ook al vast...goed gedaan hoor!!

  Bij ons wil Mike volgend jaar ook al niet meer met ons mee op vakantie ( we zijn uit de gratie :-( )en wie weet...als het aan mij ligt komen we elkaar wel weer ergens tegen hoor!!, zitten dan toch niet meer aan het hoogseizoen vast!

  Het gezin is weer compleet, en dat jullie genoten hebben was te lezen, mijn dank daarvoor!

  Groetjes Marja en fam

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jammer dat het al weer voorbij is. We hebben weer flink mee kunnen genieten. Gelukkig hebben jullie al weer flinke plannen voor het volgend jaar en in de tussentijd kunnen jullie flink met ons mee genieten want in het aankomende jaar zullen er weer een heleboel mensen (waaronder wij ;-))ook van Orlando gaan genieten. Dat zal de tijd sneller laten vliegen.

  Groetjes,
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Balen zeg dat het alweer voorbij is...
  Wij hebben met veel plezier met jullie meegelezen, bedankt hiervoor.
  Met name ook de info over de villa was voor ons natuurlijk leuk.
  We hebben er enorm zin in om daar te verblijven.
  Sterkte met het weer hier in Nederland (het zal niet meevallen) en tot de volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Kort maar simpel bedankt voor jullie blog en de mooie foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Was weer heerlijk om mee te lezen en mee te genieten met echte levensgenieters zoals jullie ! Prachtige foto's ook weer en een geweldige trip. Sterkte met de jetlag en ... Wat een prachtige hond !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jammer dat het weer voorbij is! We hebben genoten van jullie leuke verhalen!

  Groetjes Elisa

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Jammer dat jullie weer terug zijn, want het lezen van jullie genieten was een feest der herkenning. Zo'n Segway lijkt mij ook erg leuk. Vooral die hele tocht. Diesel was zeker superblij om jullie weer te zien?
  Nou levensgenieters, sterkte met de jet-lag en welkom thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Welkom thuis!
  Bedankt voor de leuke blog.
  Wij hebben genoten van je heerlijke verhalen en fantastische foto's!

  Succes met het wennen aan het gure NL weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Nogmaals bedankt voor het meegenieten van jullie prachtige vakantie met de bijbehorende verhalen en de schitterende foto's.
  Zalig dat jullie de volgende vakantie al weer gepland hebben, wij hebben nog geen plannen maar kijken al wel naar Florida en als dat doorgaat zullen wij zeker het door jullie aangevulde to do lijstje meenemen!
  Gr, Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Jemig weer een top vakantie en alweer uitkijken naar de nieuwe vakantie.. wij zijn er dan ook dus wie weet tot daar

  BeantwoordenVerwijderen
 26. We hebben genoten van jullie verslagen en de prachtige foto's. Afgezien van een paar koudere dagen is het hier goed toeven in het najaar, volgend jaar zelfs een maand! Veel plezier bij het nagenieten en de voorbereidingen.

  Groetjes Alfons, Mirijam en Manon (die ook niet naar huis willen)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ook hier is weer genoten van jullie mooie verhalen en meer dan prachtige foto's!! Nou, de volgende reis staat voor jullie alweer vast, dus je kunt weer aftellen...is toch ook weer geweldig! Bedankt en tot de volgende keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Welkom thuis, alweer! Het vliegt voorbij zo'n vakantie helaas. Maar alvast weer veel plezier met plannen etc van de volgende trip.

  Greetz
  Twan & Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Jammer dat het weer voorbij is. Jullie zijn lekker twee keer achter elkaar geweest dus nu moeten jullie best wel lang wachten tot je weer gaat. Maar de tijd vliegt, dus tot volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een gave vakantie hebben jullie weer gehad. Heerlijk hoor! En ook al mooie vooruitzichten voor 2011. Gewoon een maand!! Nou ik hoop dat je weer een blog bij houdt, want ik ben erbij dan.

  Veel succes met het aanpassen van het Nederlandse weer.

  Bedankt voor de leuke blogs dit jaar.

  Groetjes,
  Meriam

  BeantwoordenVerwijderen
 31. WWWAAATTTT moet ik jaar wachten om weer te kunnen genieten van jullie blog. Pppff dat komt hard aan zeg.... Hahaha, welkom thuis en bedankt voor een heel leuk blog, tot horens eehh of lezens dan in ons geval.
  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Monique mulder12-11-2010 16:56

  Wel jammer dat ik jullie nu ineens niet meer kan volgen..
  Maar we bellen/faxen/mailen/pingen en gaan uit eten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Dank jullie wel voor weer een leuk blog en mooie foto's. Wij konn zo nog even blijven genieten van Orlando.

  Groetjes, Ruwin (dajatje) en Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Dit is hoe een vakantie hoort te zijn ! Jullie kunnen terug kijken op wederom een heerlijke vakantie met een mooie balans tussen alles wat Greater Orlando te bieden heeft.

  Bedankt dat we weer mochten meegenieten van jullie heerlijke vakantie.

  Greetz,
  Patrice

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Zo luitjes jullie zijn weer thuis in het herfstige Nederland. Maar wat hebben jullie weer een fantastische vakantie gehad. Zo relaxed en zo veel mooie dingen gezien. En het was mij wederom weer een genoegen om deze verhalen op de voet te volgen. Enorm leuk beschreven en met prachtige foto's. En wat een prettig vooruitzicht dat de volgende vakantie(s) al weer vast staan. Ook al is het nog ver weg, voorpret is ook leuk. Ga maar lekker nagenieten van deze vakantie en nogmaals dank voor het meelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hoi Rick en Mandy,

  Wat hebben wij weer genoten van jullie Blog.
  En dan alweer de volgende Orlando vakantie geboekt, hahaha..... dat heet echt 'verslaafd zijn'.
  En werkt de Ipad nog een beetje.
  Hopelijk genieten jullie net zo van onze blog de komende tijd.
  Julie waren en zijn in ieder geval onze initiator.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik had jullie laatste post helemaal gemist! Altijd moeilijk om weer afscheid te nemen van de vakantie, maar heerlijk om na te genieten van al het moois en leuks wat jullie hebben meegemaakt! Wow en alvast weer voorpret voor volgend jaar!! Ik ben jaloers hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hey Rick & Mandy,

  Heb net pas jullie 'finale' van de blog gelezen, wat een prachtige blog over een prachtige vakantie is het (weer) geworden !!!
  Wel grappig dat jullie Roberto & Wendy tegenkwamen op IAD, met hun heb ik al maanden bijna dagelijks contact via MSN.

  Mandy zit zeker net als Petra de hele tijd met de I-pad op schoot en wil het ding niet uit handen geven...

  Leuk dat jullie eind september 2011 ook weer gaan, wij hebben ook plannen voor die tijd dus wie weet komen wij elkaar dan tegen :-)

  Groetjes,
  Pieter & Petra "PenPe"

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Bedankt voor het schrijven het heeft mij nu ook besmet ben al begonnen met het opzetten van een blog voor onze volgende trip .
  Groeten
  Gerrit&Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Hallo Rick en Mandy,

  Het is een beetje aan de late kant maar we hebben jullie blog in éen adem uitgelezen en bekeken.
  Wat een prachtige foto's en een GEWELDIGE belevenissen zeg!!

  Nog iets minder dan 7 weken en dan maken wij onze eerste reis naar de USA. Ik hoop dat wij het blog dagelijks bij kunnen gaan houden en dat iedereen er net zo veel plezier aan beleven als wij aan jullie blog hebben beleefd!

  Nog een hele goede jaarwisseling en een goed en vooral gezond 2011.

  Groeten van Heidi en Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Hey Rick en Mandy

  We hebben jullie blog met veel enthousiasme doorgenomen. Wij zouden zelf naar Orlando gaan in November 2011. Onze vlucht is gisteren geboekt. Nu hebben we gezien dat jij bij USAREISEN.DE een SUV kunnen boeken hebt aan de prachtige prijs van ongeveer 365EUR. WIj zouden ook via deze site willen boeken, maar de prijs voor een midsize SUV schommelt al rond de 625EUR. Was dit een uitzondelrijke promo in maart? Heb je tips om goedkoop een wagen te huren? Tips voor villa's zijn ook welkom.

  Vele groetjes
  Tom, Jess en Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Dag Tom, Jess en Wim

  Toen ik de auto boekte in 2010 viel de Equinox nog in de midsize suv prijs klasse bij usareisen.de. Dat is inmiddels niet meer zo....

  Voor onze vakantie in 2011 heb ik een auto geboekt via dollar.de. Daar zat wel een foutje in het boeking systeem. Velen hebben hier gebruik van gemaakt.


  http://floridaforum.nl/showthread.php?t=730&page=27

  Oorspronkelijk geplaatst door Sunshine State
  'Periode 26 Sept 2011 t/m 25 Okt 2011: 29 dagen.
  Ford Escape or similiar , Platin
  € 696,26 Afhalen en Retour Orlando MCO'


  Dit voor een maand.. dan rijden we in een Midsize Suv ook heerlijk hoor.

  Het is vaak een kwestie van beslissen en niet meer omkijken.

  Rick

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje plaatst, dat is gezellig.
Groetjes Rick & Mandy

Bezoekers

Branica