zondag 7 november 2010

Dag 11 : Mount Dora


Gisteren had ik de wekker gezet , vandaag hebben we deze echt nodig, want we worden door het geluid ervan wakker..  we hadden anders veels te laat wakker geworden denk ik zomaar. Het is half acht, dat noemen we hier uitslapen, ik zet koffie, en spring  snel onder de douche. Wanneer ik klaar ben met douchen, ga ik de reacties lezen op het blog.  Een leuk moment van de dag, we drinken onze koffie, en nemen broodjes uit de oven.  Tegen 8:45 zitten we in de auto op weg naar Mount Dora, we hebben er een afspraak om 10:00 uur dus we zijn ruim op tijd. De route naar Mount Dora is voor een groot deel hetzelfde als naar Kelly Park ,als.. je de tolweg pakt. 

EntreeWanneer we Mount Dora inrijden worden we verwelkomt door een mooie text op de muur. Dit begint goed, wat ons opvalt dat het hier allemaal weer zo ontzettend schoon is. We zoeken in de buurt van onze bestemming een parkeerplek. Dat valt nog niet mee zeg, het is pas kwart voor tien, maar er staan overal auto’s. Mandy ziet op een parkeerterrein  nog precies één plek. Nou dat is genoeg, hoewel de Tahoe een enorme auto is, past hij tot nu toe in alle parkeer plekken die we hebben gezien.

Segway

Wat een drukte zeg, maar we hebben een plek gevonden. Nu moeten we nog zoeken naar de goede straat. We zijn er vlakbij, en niet veel later zien we de bestemming.. En wanneer we aan de deur trekken is deze nog dicht. We willen net weglopen, en dan maar voor tienen  ergens koffie drinken, als de deur open gaat.  We zijn welkom, het geeft niet dat het nog geen tien uur is .  
We stellen ons voor, en Dale doet dat ook. We worden het hemd van het lijf gevraagd, waar we vandaan komen, en hoe koud is het nu daar etc etc..

Dale Dan komt de vraag of we al eerder op een Segway hebben gestaan, ja dat hebben we. We krijgen toch weer een training want deze tour is anders volgens Dale. Kunnen jullie tegen heuvel op? een noodstop maken als er een autodeur ineens open gaat? Kunnen jullie offroad rijden met de segway? Ehh nee…We krijgen een nieuwe korte training waarbij Dale eerst alles voordoet, en wij het daarna proberen. Tussen de paaltjes is eenvoudig, de noodstop is even wat pittiger, je moet naar achter leunen en niet weer naar voren gaan en weer naar achter om te corrigeren.  Dit  is wel een natuurlijke reactie, maar met wat oefeningen lukt het wel. We krijgen handschoenen aan want het is nog best koud.

Dan gaan we op weg, de omgeving van Mount Dora is ook weer mooi, en Dale neemt ons mee naar een plek waar gras en waar wat bomen staan. Of we rustig om de bomen heen willen rijden, soms even voluit willen gaan, en dan remmen om een nog beter gevoel met de Segway te krijgen. Het is voor ons beiden niet echt heel moeilijk, de Segway’s zijn goed onder controle te houden, en ik heb het idee dat ze niet heel hard gaan. Maar ik weet het niet zeker, want het is alweer even geleden.. Dan zegt Dale dat hij naar een leuke locatie toegaat met boardwalks die wel wat smal zijn, en daar in de buurt is ook een mooi foto moment. Nou dat klopt we komen weer op een pracht plek uit..
Vuurtoren 
Dale maakt wat  foto’s, hier zie je ons in Florida met handschoenen aan…Wie  had dat gedacht zeg…

PB060986

Dan gaat de route langs smalle boardwalks, hier moet je best goed opletten, het beste rij je gewoon rustig, en strak in het midden anders kom je met een wiel tegen het hout,
We brengen het er prima vanaf, en Dale gaat nu een zandpad op.. Hij geeft ons het goede voorbeeld, en wij volgen hem door de zand/gras/blubber paden. De Segways hebben er helemaal niets van zeg.. , hier zie je Mandy op zo’n bos met blader pad. Soms rijden we over takken en wortels.. Dale herhaalt wel een paar keer gewoon mee deinen met de bewegingen van de Segway, nooit gaan hangen aan de handgrepen. Gebruik je lichaam om te balanceren, het is best wel spannend, dit is weer een heel andere Segway tour zeg. We komen door mooie stukken bos, in het regen seizoen is er hier op vele delen water en kunnen we hier niet komen. Jullie hebben geluk zegt hij, er zitten hier ook Alligators, we zien er echter geen. Volgens Dale is het te koud voor ze, de Alligators zijn nu meer in het water als aan de kant.

PB060980 
Het is een andere tour als door Celebration, maar ook deze tour is weer heel erg geinig. Het heeft wel wat om met zo,n Segway te crossen zoals bij deze trip.
Het rijden door het bos op dit soort paden maakt het ook wel weer spannend.

PB060990Aan het einde van het bos moeten we stoppen, en vraagt Dale ons om even af te stappen, dan stelt Dale de Segway opnieuw af op een andere modus… hmm hij gaat uit de turtle mode ( 6 mph)   en in de rabbit mode ( 12.5 mph ) We wennen weer even aan de snelheid, dat is fors sneller, daarmee hadden we op smalle boardwalks wat meer moeite gehad. 

Dan verlaten we de bossen, en dan krijgen we een trip door het stadje Mount Dora. Bij veel huizen maar ook bijzondere plekken, krijgen we uitleg over hoe oud iets is, of hij verteld wat over de historie van een park, Dale heeft er lol in, en wij ook.

We komen nu op plekken met steile stukken naar boven, Dale vraagt gewoon goed naar hem te kijken en hem te volgen. En met deze snelheden schieten we gewoon de steile straatjes in.

PB060993


We stoppen bij een geinige plaats waar vele foto’s zullen zijn gemaakt… Wij worden ook  bij de kleine kloon van de statue of liberty neergezet..  en Dale maakt een paar foto’s   

Leuk om te hebben, en het valt ons op dat hij  echt de tijd neemt voor ons, en we zijn ook nog eens de enigen die Segwayen in de ochtend. Hoe privaat willen we het weer hebben. We hebben het deze vakantie wel vaak meegemaakt, dat we de enigen zijn.. Dat is zomers wel anders.




Wanneer we terug zijn, bedanken we de Dale geven een tip, en gaan lekker door Mount Dora wandelen, we komen tijdens deze wandeling bij een lokale bloemen markt uit. Het ziet er heel gezellig uit, en we gaan er natuurlijk even over heen..struinen.

PB061025PB061020
Er is zelfs een plant taxi, waarin de gekochte planten naar je auto worden gebracht.. Hmm wij hebben wel een auto, en een huis, echter beiden hebben we  ontiegelijk tijdelijk.. We kopen dus helemaal niets, en we lopen rustig naar de plek waar Dale de foto van de vuurtoren had gemaakt.. De omgeving zag er heel mooi uit, dat willen we nog even rustig bekijken..

PB061031PB061034 
We lopen terug richting de auto, en langs de gezellige straatjes. In alle bomen hangt verlichting, we moeten dit echt eens in de avond zien. Ach zo is er altijd wat,  dit bewaren we voor een andere vakantie..PB060996PB060997
PB061053PB061054 

We komen langs een bankje waar John Lennon met bril op zit,en    een heuse Trolley komt voorbij. …
 PB061007
We krijgen we honger, en gaan naar de plaatselijke Sandwich store welke aangeraden werd door Dale.. het is hier erg druk maar al snel hebben we een tafeltje… hier krijgen we één van de allerlekkerste Philly Cheese Steak’s welke we ooit hebben gegeten. Het duurde wat langer voordat deze op tafel kwam, maar wat een lekker broodje !!

PB061077


Dan gaan we naar de auto, we stellen tomtom in op Wintergarden Village en 25 Minuten later komen we er aan. We zoeken een parkeerplek, en lopen een aantal winkels af, het is heel groots opgezet. Dus soms pakken we de auto 
en bezoeken we weer andere winkels..
aan de overzijde.

PB061069

Mandy wil nog één keer naar de Ipad kijken bij Best Buy, dus daar rijden we weer naar toe. Dit is wel een mooie Best Buy met luister Studio,s en een ruimte waar alleen speakers worden gedemonstreerd.. En ze hebben natuurlijk de Ipad… Mandy is een twijfelaar… maar ze koopt hem toch. Helemaal leuk,en wanneer we weer naar huis gaan, merk ik dat ze het een hele leuke gadget vind, en dat Monique zoveel boeken voor de Ipad heeft, en dat je ,,,, ja ja je kan er heel veel mee dus.  

PB061081

Als we thuis komen, en de Ipad uitgepakt is.. laden we hem eerst op, pas wanneer hij  helemaal opgeladen is hang ik hem aan de computer.. Niet veel later heeft ze een ipad opschoot en tot in de avond zit Mandy ermee te rommelen..

CIMG2569


Door het rommelen met de Ipad is het zomaar laat. Het is dan ook pas tegen negen uur dat we richting TGI rijden, we nemen beide iets anders, het eten is prima, echter de bediening is zeg maar….. matig, het is de eerste keer dat ik tot 10% fooi overga…
Het gaat de pret zeker niet drukken.


Ondersteund met een muziekje van ‘SUNNY FM’ rijden we naar huis ,en kijken we terug op heerlijke dag….

Tot morgen..

31 opmerkingen:

  1. Hoi,
    Wat een leuke dag alweer zeg, die tour met de segway's is super, iets om ook zelf te doen mischien volgende zomer wanneer we gaan. :D
    Daar heb je iets tof aangeschaft Mandy, je zal daar denk veel plezier aan beleven.
    Heb we al gezegd dat we genieten van jullie mooi superblog?
    Tot morgen
    Grt
    Hans & Francisca

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Monique mulder07-11-2010, 08:21

    Jongens was hebben jullie het toch geweldig! Het lijkt wel een sprookje. Ik meen het. Wat een prachtige foto's Rick!
    Ik moets wel lachen om de foto van de Ipad. Toen ik hem ging uit pakken heb ik van elke stap een foto gemaakt. Michel dacht dat ik gek was geworden. Hahaha.
    Maar echt jongens wat zullen jullie er blij mee zijn!
    Ik draag dat ding de hele dag achter me aan. Las laatst op internet dat er zelfs mensen zijn die hem mee naar de toilet nemen.hahaha
    Ben benieuwd of het gelukt is met de boeken.
    Groetjes en geniet ze.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Monique mulder07-11-2010, 08:23

    Ff de foto ingezoomd... Zie ik daar een Dock connector?! Handig voor daar!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En alweer een hele mooie dag voorbij. De foto's zijn weer prachtig.

    Heel veel plezier met jullie Ipad. (zal wel lukken denk ik zo)

    Kijk alweer uit naar de blog van morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke dag, zo'n Segway tour lijkt me ook wel wat. Mooie foto's hoor met die prachtige blauwe luchten en wat fijn dat het overal zo rustig is.
    Veel plezier met de Ipad en tot morgen
    groetje
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. He wat een leuke Segway tour zo door de bossen, wat een fijn vervoermiddel is dit, vind je niet. In Chicago staan ze standaard op 13 miles afgesteld. Leuk is Mount Dora, heb je de boottour nog gezien?
    Jullie halen echt alles uit je vakantie, dit is echt 'live life at the fullest'.
    Rick, een geweldig verslag en foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat leuk, een zo'n Segway tour, vooral het gedeelte door het bos lijkt mij leuk. Wel een contrast met het zomerseizoen, dat jullie nu zelfs handschoenen nodig hebben. Weten jullie vanaf welke leeftijd je op een Segway mag rijden? Onze jongste is 10 jaar, zou dat al mogen?

    De Ipad is een goede aankoop, daar zullen jullie nog veel plezier aan beleven! eenplastic folie over het glas is wel aan te bevelen, ivm met de vele vingers op de glasplaat. Heel veel plezier ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat waanzinnig dat getwayen (spel ik dat goed??).
    Helaas ik die kleine van ons nog te klein en te jong hiervoor.
    dan maar op ons verlanglijstje van de toekomst.
    Goh... jullie brengen ons wel op ideeën.
    Die Ipad is echt gaaf, hopelijk dat je hem qua voeding en voltage probleemloos hier in NL kan gebruiken.
    We kijken al weer uit naar jullie dag van morgen.

    Veel plezier...

    Grotjes

    Peter, Jolanda en Melanie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een bijzondere dag weer. Jullie doen echt hele leuke dingen daar, niet het standaard ritueel. Dat is enorm leuk om te lezen. En eindelijk heeft Mandy dan de lang begeerde Ipad in bezit. Nou ze zal er geen spijt van krijgen hoor, het is hier thuis soms vechten om dat ding.
    Tot morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Rick & Mandy,

    Wat een heerlijke dag hebben jullie weer gehad, met een Super Tour op de Segway weer, jullie worden echte kenners van de Segway.Was het niet moeilijk om over de kleine paadjes te rijden? Prachtige foto's weer Rick.

    Met de Ipad heb je een geweldige aankoop gedaan Mandy, wij hebben hem ook in mei aangeschaft na enige twijfel, maar we nemen hem nu overal mee naar toe en zouden niet meer zonder willen. Naast de folie over het glas is ook een bescherm hoes om de achterkant van de Ipad ook heel handig. Deze artikelen zijn daar vast goedkoper of je kan ze bestellen via Ebay.

    Geniet nog van jullie dagen daar en veel plezier met het uitproberen van de Ipad.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ook deze dag ziet er weer gaaf uit en zo'n segway tour hmm wel erg leuk.

    winter Garden is idd erg groot en de kanten liggen redelijk ver van elkaar vandaan. Ook bij jullie een Ipad hihi..
    tot morgen

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hadden jullie de Segway tour weer van de Groupon, ik zag 'm vorige week toevallig in de aanbieding! Ziet er gaaf uit hoor, als de kids groter zijn wil ik dat wel eens proberen. Enneh, de iPad, pas op, je kunt er zelfs mee bloggen :), wij hebben 'm nu 2 maanden en vechten erom in huis (figuurlijk dan haha).... heerlijk ding... iemand vergelijk 'm met een Nespresso apparaat... net zo makkelijk en toch lekkere koffie... vind er wel wat in zitten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat is het toch een feest om zo de zondag te beginnen,heerlijk wegdromen bij jullie prachtige foto's en verhaal echt helemaal toppie.
    Wat is Mount Dora prachtig zeg en wat een rust niet alleen omdat er weinig mensen zijn,maar ook jullie stralen zoveel rust uit;echt heerlijk om dit te volgen.
    Ja en dan zo'n prive tour op de segway is toch helemaal geweldig,wat is het daar onwijs mooi.
    Als ik het zo bekijk hebben jullie ons met z'n allen flink voor de gek gehouden,met een rustige vakantie die vooral in en rond de villa zal plaats vinden misschien gaat dat nu gebeuren met de nieuwe aanwinst van Mandy,we zijn erg nieuwschierig naar de Ipad en ja hoor Rick: Mandy liet mij ook de hele cronjé af lopen om dan weer terug te keren naar het eerste winkeltje maar de pret was er niet minder om.
    Nou lieverds geniet van de laatste dagen dan genieten wij weer mee,dikke kus Joeri Sven Papa en Mama.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik zie jullie binnenkort nog wel door Amsterdam scheuren op jullie eigen Segway,(met sticker op de achterbumper natuurlijk!!!) geen steeg/brug/tramrails die jullie nog van de wijs brengt....

    En van Mandy heb je de rest van de vakantie ook geen last meer.....

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Weer een schitterende dag met dito foto's en heel erg leuk om de verschillen met jullie Segway tour van de zomer te zien. En dan toch nu de Ipad gescoord, ik vind de Ipod al heel erg leuk maar volgens mij is Ipad het summum.
    Gr, Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Amai zeg, ge doet maar raak. Ge hebt nog ne privé fotograaf erbij gekregen.
    't is mooi om over de door jullie bezochte plekjes te lezen waar vele Floridagangers onder ons niet aan toe komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wij zijn ook Apple fans dus die IPad komt er ook nog wel.
    Wel ook benieuwd hoe je het thuis gaat doen met de voeding.
    Er is vast wel weer een oplossing voor. Heel veel plezier met de IPad.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Tof dat jullie weer voor een segway tour gegaan zijn :) en dan ook nog iemand die foto's van jullie beide kon maken ... mooi zo

    veel plezier met de i-pad. Heeft apple wereldwijde garantie ??

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Jullie worden nog echte Segway kenners op deze manier. Mooie omgeving wederom, een goede tip voor een volgende reis. Het lijkt wel of jullie een ticket hebben voor privé tours deze reis, dat is wel lekker luxe.
    Have Fun!!
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Dat was weer een zeer geslaagde dag als ik het zo lees en zie. Het is dat onze kids nog te klein zijn, maar zo'n segway tour lijkt ons ook wel wat.

    Ga vooral door met plezier maken en bloggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Die Segway Tour ziet er erg leuk uit!! Gefeliciteerd met de i-pad trouwens, leuke gadget!! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Niet gebruikelijk maar toch,onze zondag zit erweer op terwijl ik denk dat jullie nog ergens zitten te genieten en straks weer lekker de tub in gaan die ik eigelijk gister heb gemist,komt natuurlijk door de Ipad waarvan we weten dat Mandy er helemaal vol van is de mannen hebben ook weer genoten maar waren een beetje overhott dus zijn we even naar witmarsum geweest om te kijken voor iets leuks voor de komende zomer,nou we gaan naar ons bedje en kijken naar Peter R de Vries verslag van Joran:zitten jullie daar dichtbij en kunnen jullie dat volgen????? Wij worden misselijk van die gek.
    Nou Papa zal wel weer de eerste zijn omdat we er vroeg uit moeten en dan krijg je het weer hij kan nooit z;n mond houdenxxxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik heb het al eerder gezegd, maar Mount Dora moeten jullie ( als er kerstverlichting hangt ) echt een keer bij avond doen, da's zo mooi !!!

    In downtown Winter Garden zijn wij 2 jaar geleden wezen kijken en dat was best wel aardig. Blijkbaar was Wintergarden Village nog niet open, want ons zegt het helemaal niets, maar gaat uiteraard wel op ons overbekende lijstje ;-)

    Leuk dat Mandy nu ook een I-pad heeft, zoals je weet hebben wij hem onlangs ook in Orlando gekocht en Petra is echt mega-verslaafd aan het apparaat. Ze staat er mee op en gaat er nog net niet mee naar bed, maar dat laatste zal niet lang meer duren vrees ik....

    Overigens is Winter Park ook wel leuk, met een grappig Amtrack-stationnetje.

    Groetjes vanuit 'regio 070' waar het inmiddels vriest,
    Pieter & Petra "PenPe"

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Jullie zijn lekker actief hoor, natuurlijk wel fijn dat de temperatuur zich daar voor leent. Leuke dag weer gehad en ik moest wel glimlachen om de aankoop van de Ipad. Ik had al zo'n idee aan het begin van jullie vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Weer iemand voor de Ipad groupie. Wij hebben alleen in Epcot op een segway gereden. Leek ons wel leuk om een tour te doen maar dan kiezen we voor Celebration.
    Leuke belevenissen voor jullie zeg. Top

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Heerlijke dag weer, ook nog eens een privé tour, helemaal geweldig ! En dan ook een Ipad gekocht, super hoor. Ik ben er ook nog helemaal weg van, echt heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hoi Rick en Mandy
    Wat weer een super dag een privé tour heerlijk allemaal, en dan een Ipad super allemaal, geniet nog maar lekker.
    grtjes Mineke

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een prachtige tour met de segway. En inderdaad weer anders dan de rit door Celebration. Boffen dat jullie wederom een prive tour hadden. De slingers wapperen flink voor jullie.

    En die iPAD, slimme aankoop. En zeker met de dollarkoers van nu een groot verschil met Nederland. Ik ben ook blij dat we hem hebben aangeschaft !

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ziet er leuk uit die tour. Mooie foto's weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat een fantastisch avontuur en wat een prachtige foto's.
    Jammer van TG Friday's ook wij hebben er dit jaar gegeten.
    Wat een slechte bediening en zeeer maar dan ook zeer slecht eten.
    Ik ben er goed ziek van geweest.
    Wij hebben daar voor het eerst in ons leven GEEN fooi meer weggelegd!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje plaatst, dat is gezellig.
Groetjes Rick & Mandy

Bezoekers

Branica